Блог

Zubní implantáty All-on-4 a All-on-6

Zubní implantáty All-on-4 a All-on-6

Zubní implantáty All-on-4 a All-on-6

Image

Přišli jste o některé nebo všechny zuby a toužíte po alternativním řešení, které není založeno na použití snímatelných náhrad?

Systém zubních implantátů "All-on-4" a "All-on-6" jsou moderní chirurgické techniky pro řešení ztráty zubů a náhradu celého chrupu. Tyto systémy jsou výsledkem inovativního výzkumu a technických pokroků v oblasti stomatologie.

Postup zubních implantátů All-on-4 a All-on-6 se obvykle skládá z několika kroků:

  • Konzultace s dentálním specialistou, který zhodnotí, zda jsou All-on-4 nebo All-on-6 vhodným řešením, snímky (rentgen, CT), aby se zjistila kvalita kosti.
  • Plánování: Po konzultaci specialisté připraví individuální plán pro každého pacienta, což zahrnuje určení počtu implantátů, umístění a velikosti protézy.
  • Chirurgický zákrok: Poté, co je plán hotov, přichází na řadu chirurgický zákrok. Po aplikaci lokálního anestetika specialisté vloží implantáty do kosti v místě, kde budou nové zuby umístěny. Tento proces může trvat několik hodin a pacienti obvykle pociťují pouze mírnou bolest a nepohodlí.
  • Dočasné zuby: Po zákroku jsou pacientům aplikovány dočasné zuby, aby byla zachována funkce a estetika. Dočasné zuby budou pacientovi sloužit až do doby, než se kost zcela shoji a trvalejší protéza bude hotova.

Objednejte se on-line

Pro naše pacienty nabízíme možnost objednání on-line.

Typů náhrad zubů

Existuje několik typů náhrad zubů, které jsou k dispozici pro pacienty v závislosti na jejich potřebách a financích. Zde jsou některé z nejčastějších typů náhrad zubů:

  1. Mosty jsou další trvalé náhrady zubů, které jsou používány k nahrazení jednoho nebo více zubů. Mosty jsou připevněny na sousední zuby a jsou obvykle vyrobeny z kovů a keramiky.
  • Kovokeramický můstek se skládá z kovové základny, která je pokrytá keramickou vrstvou. Kovová základna poskytuje pevnost a stability, zatímco keramická vrstva dodává můstku přirozený vzhled zubů. Kovokeramické můstky jsou běžně používány kvůli své trvanlivosti a estetickému vzhledu.
  • Zirkonový můstek je vyroben z tzv. zirkonia, což je keramický materiál, který je velmi pevný a odolný proti opotřebení. Zirkonové můstky mají výhodu v tom, že jsou biokompatibilní a neobsahují kovové složky, které mohou způsobovat alergické reakce u některých pacientů. Zirkonové můstky mají vysokou pevnost, což umožňuje vytvoření můstku s menší tloušťkou, což zase zlepšuje estetiku.
  1. Pryskyřičné náhrady jsou vyráběny z kompozitních materiálů, které jsou barveny tak, aby odpovídaly přirozené barvě zubů. Pryskyřičné náhrady se používají především pro estetické účely, zejména když je třeba opravit poškozené nebo rozpadlé zuby. Tyto náhrady jsou méně trvanlivé než můstky a implantáty, ale mají výhodu v tom, že jsou rychlejší a snadněji aplikovatelné a jsou méně nákladné.

Každý typ náhrady zubů má své výhody a nevýhody a volba závisí na individuálních potřebách pacienta. Je důležité konzultovat s odborníkem na zuby, který může pomoci pacientovi vybrat nejvhodnější typ náhrady zubů.

Image

All-on-4 a All-on-6 jsou založeny na koncepci zubních implantátů, který umožňuje nahradit celou horní nebo dolní čelist pomocí pouhých čtyř implantátů, což je mnohem efektivnější a levnější než klasické řešení, kde je třeba pro každý zub implantát. Systém je založen na rozložení implantátů v čelisti, což zajišťuje stabilitu a pevnost protézy.

All-on-6 systém je podobný All-on-4, ale využívá šesti implantátů, což umožňuje pevnější fixaci náhrady. Tento systém se používá především u pacientů, kteří mají silnější čelist a více kostní hmoty.

Oba tyto systémy mají několik výhod. Nejenže jsou velmi účinné a zajišťují pevnou fixaci náhrady, ale také minimalizují počet potřebných implantátů a zkracují dobu zotavení po chirurgickém zákroku.

Objednejte se on-line

Pro naše pacienty nabízíme možnost objednání on-line.

Наші контакти

Smile Centrum Височани

вул. Jandova 598/1, 190 00 - Прага 9

Час роботи:
Пн: 7.30 - 19.00
Вт: 7.30 - 17.00
Ср: 7.30 - 19.00
Чт: 7.30 - 19.00
Пт: 8.00 - 16.00
Сб: ЗАЧИНЕНО
Нд: ЗАЧИНЕНО