Блог

Mikroskop v endodoncii

Mikroskop v endodoncii

Endodoncie

Endodoncie je odvětvím stomatologie, které se zaměřuje na léčbu vnitřního prostoru zubu, známé jako zubní dřeň. Provádí se v případech, kdy dojde k zánětu nervů, či jejich úplnému odumření. Během endodoncie se poškozené části zubní dřeně a nervu odstraní, dutina se vyčistí a následně se zub uzavře vhodným způsobem. Cílem endodoncie je zachovat postižený zub a zabránit jeho extrakci.

Postižení nervu zapřičíňuje nejčastěji neléčený zubní kaz, silný náraz do zubu, paradontóza a další lokální důvody. Podle závažnosti případu pak lékař zvolí buď standardní léčbu, nebo zákrok za pomocí mikroskopu.

Objednejte se on-line

Pro naše pacienty nabízíme možnost objednání on-line.

Endodoncie s mikroskopem

Lékaři ve společnosti Smile Centrum a Family Dental Care provádí kvalitní ošetření zubů díky letité praxi a využívání moderních technologií. Při ošetření kořenových kanálků s mikroskopem se můžeme vyvarovat komplikacím, které by mohly vést až k samotné extrakci zubu.

V jakých případech je potřeba využít při endodontickém zákroku mikroskop?

1. Komplikovaná anatomie kanálků: Pokud má zub složitou nebo abnormální strukturu kanálků, je mikroskop nezbytný pro přesné identifikování a ošetření všech kanálků.
2. Malé nebo úzké kanálky: Při léčbě zubů s velmi tenkými nebo obtížně přístupnými kanálky je mikroskop nezbytný pro přesnou manipulaci s nástroji a minimalizaci rizika poškození okolních struktur.
3. Komplikované opakování endodonční léčby: Při opakované endodonční léčbě, kdy je třeba odstranit předchozí výplně nebo materiál z kanálků, mikroskop pomáhá lékaři vidět detaily a zajistit důkladné očištění kanálků.
4. Identifikace laterálních kanálků nebo dalších anatomických variant: Mikroskop umožňuje zubařům identifikovat a léčit laterální kanálky a jiné anatomické varianty, které by mohly být přehlédnuty bez mikroskopu.
5. Diagnóza zubních problémů: Při diagnóze složitých zubních problémů, jako jsou záněty nebo cysty na kořenových špičkách, mikroskop poskytuje lepší viditelnost, což umožňuje přesnější diagnostiku a plánování léčby.

Endodoncie s mikroskopem u nás ve Smile Centru

Image

V naší síti zubních klinik máme několik specialistů na endodoncii s mikroskopem, jako je např. paní doktorka Paklos nebo paní doktorka Matyash, která Vám svými slovy přiblíží průběh samotného zákroku.

"V prvotní fázi ošetření se pacientovi aplikuje anestezie, což zaručuje zcela bezbolestné ošetření. Poté na ústa nasadíme ochrannou blánu (kofferdam) a pomocí indikátoru kazu odstraníme veškeré infikované zubní tkáně a otevřeme vstup do kořenových kanálků.

Dále využitím speciálních endodontických nástrojů odstraníme poškozený zubní nerv a rozšíříme kanálky tak, aby se desinfekční roztok dostal po celé délce kanálku.

Po kvalitním vysušení kanálky hermeticky zaplníme kořenovou plombou a zkontrolujeme kvalitu pomocí rentgenového snímku. Podle zbylého množství zubu, který nemusel být odstraněn kvůli poškození, a taktéž dle míry jeho oslabení, s pacientem naplánujeme další postup. V případě lepšího stavu chrupu se praktikuje ošetření plombou, v horších případech se pacientovi zhotoví fixní korunka."

Cena endodontického zákroku s mikroskopem?

Cena je vyšší než v případech bez využití mikroskopu a pohybuje se variabilně v závislosti na rozsahu problému. Přesnější cennové rozmezí Vám přiblíží lékař při konzultaci po řádném zhodnocení stavu zubu.

Наши контакты

Smile Centrum Высочаны

ул. Jandova 598/1, 190 00 - Прага 9

Время работы:
Пн: 7.30 - 19.00
Вт: 7.30 - 17.00
Ср: 7.30 - 19.00
Чт: 7.30 - 19.00
Пт: 8.00 - 16.00
Сб: ЗАКРЫТО
Вс: ЗАКРЫТО